Kahvihetki viikon jokaiselle päivälle

”Tässä kaupungissa kahvihampaan kolotus hoituu vaivattomasti”, vakuuttaa Sven, kun keskustelemme Pietarsaaren kahvilatarjonnasta. ”Vaihtoehtoja on aamusta iltaan, viikon jokaiselle päivälle - suurin hankaluus onkin päättää, mihin näin maanantaiaamuna suunnistaisi”, paikallisoppaamme jatkaa.

Isokatu on varsinainen kuppilakeskittymä. Jos haluaa testata kaikki viihtyisät ja maistuvat vaihtoehdot, voi käynnistää viikon Musiikkikahvila After Eightissä maanantaina klo 10 kuten Sven ja minä. Heti aamusta on tarjolla toinen toistaan houkuttelevampia paikan päällä leivottuja kakkuja. Kahvin ystävä voi valita tumma- tai vaaleapaahtoista kahvia, johon voi lorauttaa tilkan kuumaa maitoa. Viihtyisäksi sisustetussa kahvilassa on kotoisia nurkkauksia ja runsaasti luettavaa, joten tänne voi jäädä pidemmäksikin aikaa istuskelemaan. 

Tiistaina Isokadulta voi sujahtaa kahvikupilliselle Campus Allegroon. ”Aulassa on mukava seurailla ohikulkevia opiskelijoita, talossa sijaitsevien paikallislehtien kiireisiä toimittajia ja nuoria yrittäjiä, joilla on työtiloja kampuksella”, Sven huomauttaa. Aika kuluu inspiroivassa ympäristössä nopeasti.

Keskiviikkona ylitämme Pietarsaaren toriaukion, jonka laidalla, paraatipaikalla sijaitsee Robert’s Coffee. Palvelu on kaupungin kahviloiden tapaan sydämellistä. “Jokohan näin pikkulauantaina voisi herkutella oikein kunnolla”, Sven pohtii ja päättää tilata annoksen kahvilan erinomaista jäätelöä. Kiipeämme tarjottimiemme kanssa yläkertaan aitiopaikoille, joilta näkee niin kahvilan alakertaan kuin torille ja viereiselle Isokadullekin. 

Torstaina vuorossa on Fiika Café & Interiör, raikas kahvilan ja sisustusliikkeen yhdistelmä. Kävelykadun kulmilla ollaan keskustan ytimessä, mutta tunnelma on silti rauhallinen. Tuoreet leivonnaiset maistuvat täälläkin ja kahvi on paikallisen Rogers Coffeen paahtamaa. “Taidanpa samalla katsella poikamiesboksiini sopivia kynttilöitä myymälän puolelta”, Sven pohtii.

Perjantaille osuu Maj's Glasscafé. ”Ja taas on jäätelön vuoro”, päättää Sven. Itse valitsen vaniljalatten ja tuoreen croissantin. Yläkerrassa on seurueelle sopiva mukava sohva, joka houkuttelee viipymään. 

Vasta lauantaina siirrymme Isokadun kulmilta kauemmas. Skorpan on matkan arvoinen. Skatan puutaloalueen ulkosyrjällä sijaitseva kahvila on kodikas sisältä ja ulkoa. Moni paikallinen muistaa pienen punaisen tuvan ajalta, jolloin siinä toimi teeveestäkin tutun Ulla Lehtisen antiikkiliike, nyt viehättävästi entisöidyissä huoneissa nautitaan kahvia ja tuoretta pullaa, raikkaita salaatteja ja herkullista jäätelöä. 

Sunnuntaina kahville päästään iltapäivän pimetessä, kun palaamme taas Isokadun kahviloihin. Kaffiassa Sven valitsee espresso-kupillisen seuraksi reilun palan herkullista ja kaunista mansikka-kookos-raakakakkua, itse päädyn pitkän pohdinnan jälkeen valkosuklaajuustokakkuun ja Pumpkin spiced -latteen. Tila on pieni, mutta tunnelmaltaan kaikkea muuta kuin ahdas. Iloinen palvelu kruunaa käynnin. 

“Ajatella, että Isokadulta ei tarvinnut poiketa viikon aikana kuin kerran ja kuitenkin joka päivälle riitti uusi viihtyisä kahvila!” päivittelemme Svenin kanssa. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla