Kokous, kehittämispäivä, virkistyshetki - kaikki samassa paikassa

MAALAISROMANTIIKKAA KRUUNUPYYSSÄ


On vaikea päättää, mikä Kruunupyyn ihastuttavista ruoka-, majoitus- ja kokousvaihtoehdoista on viehättävin. Tarjolla on Alavetelissä sijaitseva Seljeksen lomakylä, jonne johtava parin kilometrin pituinen harjutie muistuttaa kovasti Punkaharjun kansallismaisemia. "Rantamaiseman värit, tuoksut ja tunnelma virkistävät varmasti kokousväkeä työnteon lomassa”, Sven uskoo. Ruokailu ja vaikkapa yöpyminenkin onnistuu paikan päällä. 

Toinen vaihtoehto on Juhlatalo Ukko Hjalmarin romanttinen miljöö Teerijärvellä. Tiloja löytyy pienille seurueille tai jopa 120 hengelle. Kehittämispäivään voi liittää vaellluksen 10 kilometrin mittaisella luontopolulla tai vaikka souturetken viereisellä Djupsjön-järvellä. “Jos aikaa on enemmän, ehkä ryhmä voisi viivähtää laavulla luontopolun varrella”, ehdottaa Sven. Pitopalvelu huolehtii maukkaista tarjoiluista päivän aikana. 

Torgaren pappilassa voi kokoontua, ruokailla ja nauttia kauniista luonnosta. Lisäksi pihapiirissä on sekä pieni maatalousmuseo että koulumuseo. "Aamiaiskokous muutaman hengen ryhmälle tai kokonainen virkistäytymis- ja kehittämispäivä neljällekymmenelle, molemmat onnistuvat Torgaressa”, Sven vakuuttaa. 

Maggien kahvilaa pyörittävät Margareta “Maggie” Söderbacka ja Matti Lahnalampi. Maggies Cafén kabineteissa voi kokoontua ja työskentelyä vauhdittaa maistuvilla hampurilaisilla, pihveillä tai raikkailla salaattiannoksilla. "Kokouskahvit kakkuineen järjestyvät tietenkin myös”, Sven huomauttaa.


TUNNELMOINTIA LUODOSSA 


Luodon kunnassa sijaitseva Strandis tunnetaan kauempanakin, eikä ihme. Strandiksen kalatarjonta on erityisen maistuva: paikan päällä voi nauttia herkullisia annoksia tai mukaan voi ostaa oman savustamon tuotteita. Mutta kokoukset onnistuvat myös merenrantamaisemissa. “Merimaisema rauhoittaa”, Sven toteaa. 

Bjärgasissa puolestaan voi kokouspäivään liittää kotiseutumuseoon tutustumisen tai vaikkapa kierroksen yrttitarhassa. Tarjolla on tilaa niin parinkymmenen hengen kuin jopa 75 osallistujan tilaisuuksiin. Luonnonkaunis miljöö on perinteinen, mutta kokous- ja koulutustilojen varustus tätä päivää. Lisäksi käytössä on moderni keittiö tiskikoneineen. 


UUDENKAARLEPYYN PUUTALOIDYLLEJÄ


Uudessakaarlepyyssä voi sielläkin kokoontua monenmoisissa miljöissä. Jokakesäisistä kirpputorimarkkinoista tuttu Juthbackan alue sijaitsee joen varressa, mutta kuitenkin keskellä Uudenkaarlepyyn idyllistä pikkukaupunkia. “Kokousväki voi erinomaisen ruuan lisäksi nauttia myös ympäröivästä luonnosta”, vinkkaa Sven. "Tänne mahtuu jopa 60 hengen seurue."

Jos ryhmä on iso, paikaksi käy Kredu, missä isoon saliin mahtuu 300 osallistujaa. Pienempiäkin tiloja on toki tarjolla. "Olipa kyseessä kokous tai tilaisuus, tarjottavat ateriat ovat maittavaa kotiruokaa”, Sven huomauttaa.

Mutta entäpä, jos osallistujat tulevat muualta kuin Pietarsaaren seudulta? "Majoitus järjestyy monessa paikassa saman katon alla, mikä voi olla näppärää ja säästää aikaa.” Sven huomauttaa. 

Tutustu siis itse palveluihin Visit Jakobstad Region -portaalissa: http://visitjakobstadregion.fi/fi
Mikä on sinun suosikkisi? 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla