Tunnelmalliset terassit, rauhalliset rannat


Sven on palannut lomalta, mutta muistuttaa tavatessamme, ettei kesä suinkaan ole ohi. “Pimenevät illat ovat omiaan rannoilla haaveiluun ja terasseilla on mukava istuskella, kun yöttömät yöt ovat ohi.” 

Lempeät myöhäisillat rauhallisilla rannoilla

Hellekesä on ollut Svenin mieleen, mutta monelle muulle kuumat säät ovat ottaneet koville. “Nyt on tilaisuus palautua ja nauttia loppukesän iltojen hillitymmästä lämmöstä Fäbodan kallioilla Pietarsaaressa, Storsandin hiekkadyyneillä Uudessakaarlepyyssä tai Nars-järven rannalla Pedersöressä”, vinkkaa paikallisoppaamme Sven. 

“Rantalentistäkin jaksaa pelata paremmin lempeässä myöhäisillassa! 

Esimerkiksi Toisveden Tullimakasiinilla Uudessakaarlepyyssä on lentopallokenttä aivan rantaviivan tuntumassa. Myös Kruunupyyn järvien ja jokien uimavedet houkuttelevat yhä.” 

Kuumaa tai kylmää - terassit kuuluvat elokuun iltoihin

Sven suosittelee myös seudun kahviloita: "Jos kuuma kupillinen espressoa on vielä liikaa, kesää voi jatkaa jäätelöannoksella After Eightissä, Majn jäätelökahvilassa, Skorpanissa tai Robert’s Coffeessa. Uudessakaarlepyyssä kannattaa hurauttaa hissillä vesitornin huipulle ja tilata jäätelötötterö. Samalla voi ihailla pikkukaupungin kauniita maisemia.”

Huurteisia juomia voi siemailla viihtyisillä terasseilla: tilava ja mukava FAF Uudessakaarlepyyssä, Pietarsaaren vehreä Black Sheep ja merellinen Pavis, mainio Strandis Luodossa ja veden äärellä niin ikään sijaitseva Uffes Mat Pedersöressa sopivat erinomaisesti elokuisiin iltoihin. Syö, juo, juhli ja juokse! 

Eivätkä tekeminen ja tapahtumat suinkaan heinäkuun loppuun päättyneet! Elokuussa järjestetään Uudenkaarlepyyn viikko, jolloin tarjolla on monenmoista ohjelmaa. Samalla vietetään tietenkin Topeliuksen 200-vuotispäiviä juhlavin menoin.

“Vesitornissa voi maistella persialaista ruokaa ja viehättävässä Brostugan-kahvilassa sillankupeessa on tarjolla syyrialainen ruokabuffet”, Sven vinkkaa. Juhlavan viikon päättävät perinteiset Juthbackan markkinat.

Uusikaarlepyy on niin ikään Humle-festivaalin tapahtumapaikka 10.8. Sven kertoo, että Humleen kuuluu taidetta, musiikkia, työpajoja ja tanssia. 

22.8. Pietarsaaressa on vuorossa Spotlight, kulttuurin ja kaupan yö, jolloin järjestetään toista kertaa myös AE Run - erilainen juoksutapahtuma, jonka varrella on tarjolla myös musiikkia ja muita esiintyjiä.

“Tänä vuonna taidankin osallistua, mutta ehkä yksi viiden kilometrin kierros riittää”, pohtii Sven erotessamme.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla