Viherpeukalon unelmakierros


Puistot ja penkereet vihertävät ja puutarhaharrastajat ovat työn touhussa tavatessamme Svenin kanssa Rosenlundin pihamaalla huhtikuun loppupuolella. Kun olemme käyneet läpi omat puutarhasuunnitelmamme Sven muistuttaa, että Pietarsaaren seudulla kotipuutarhureilla on mainiot oltavat: heitä palvelevat useat taimitarhat, puutarhaliikkeet ja muut alan ammattilaiset. Lähdemme siis jo toista kertaa kevään aikana kierrokselle alan yrityksiin, tervetuloa mukaan!


Taimistot parhaimmillaan


“Kokeneet konkarit kuten Sundin puutarhakeskus ja Blomqvistin taimisto ovat mahtavia vierailukohteita myös matkailijalle”, Sven hehkuttaa. “Tämä Sundin taimitarha avattiin juuri vapun alla ja verkostakin voi tilata, jos ei paikalle pääse. Tänne tosin kannattaa tulla, jos vain mahdollista!” Asiasta on pakko olla yhtä mieltä: vihreys virkistää ja värit pistävät mielikuvituksen rullaamaan. Sundilta saat myös suunnittelu- ja rakennusapua pihaan ja puutarhaan - yli 50 vuoden kokemuksella. 

Pedersören Lepplaxissa suuntaamme Blomqvistin taimistoon, jonka mittavista valikoimista vaativakin puutarhaharrastaja löytää puut, pensaat ja paviljongit omalle pihalleen. Sven kertoo, että Blomqvistillakin on yli 30 vuoden kokemus, mikä takaa asiantuntevan palvelun paikan päällä ja verkkokaupassa.


Kasvihuoneessa vihertää


Jos pihassa on tilaa, kasvihuone tuo uusia ulottuvuuksia puutarhaharrastukseen. Svenin mielestä pinta-alakaan ei tosin ole rajoite: ”Olipa tilaa neliö seinänvierustalla tai 20 neliötä pihamaalla, sopiva kasvihuone löytyy varmasti täältä!” Tutustumme puutarhahommista silmin nähden innostuneen Svenin kanssa pietarsaarelaisen Kivikankaan valikoimiin. ”On lasia, puuta, kaarimalleja ja viherhuoneita”, Sven huomauttaa. "Myös valaistuksen, lämmittimet ja kompostorit saat samasta paikasta.” Svenin innostus tarttuu: ehkä omalle kotipihallekin mahtuisi iloisen punainen kolmen-neljän neliön kasvihuone!

Alan ammattikunta laajenee, kun Garden Flora avaa ovensa 5.5. Virtatiellä Pedersören Pännäisissä. Sven odottaa avajaisia jo malttamattomana. “Ajattelin kysellä uudelta yrittäjältä vinkkejä omaa pihamaatani varten. Niistä lisää seuraavalla kerralla!” Sven lupaa. ”Garden Florassa tavataan”, hän vielä huikkaa, kun lähdemme omille tahoillemme.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla