Lauteilla laineille!

“Mikä voisi olla parempaa kuin suomalainen sauna, meriretki ja maittavat eväät - kaikki samassa paketissa”, selittää Sven intoa täynnä, kun tapaamme Strandiksen terassilla Luodossa. 


Sven on viime viikonloppuna päässyt ystäviensä kanssa testaamaan saunalaivaa, jolla kahdentoista hengen seurue on matkannut Luodonjärven vesillä muutaman tunnin ajan. “Oli mahtavaa pulahtaa suoraan saunasta virkistävään uimaveteen ja nauttia eväistä saunan terassilla samalla, kun kauniit saaristomaisemat lipuivat hiljalleen ohi.” Ystävykset paitsi söivät ja joivat hyvin, myös musisoivat ja tarinoivat yhdessä. 

Pohjanmaan maakuntajärvi Luodonjärvi on monella tapaa mielenkiintoinen. Ensinnäkin se tekojärvi ja maakunnan järvistä suurin. Toiseksi, se levittäytyy viiden kunnan alueelle. Kokkolan ja Pietarsaaren välissä  Luodossa sjiaitseva järvi ulottuu lisäksi Pedersöreen ja Kruunupyyhyn. Ja kolmanneksi, järveen laskee peräti neljä jokea: Kruunupyynjoki, Ähtävänjoki, Purmonjoki ja Kovjoki. Luodonjärven alue tunnetaan myös mainiona lintualueena.

Luodonjärvellä liikkuvan M/S Gloskärin voi vuokrata vaikkapa syntymäpäiväseurueelle, koska kyytiin mahtuu jopa 30 saunojaa. Mukavimmin retki kumminkin sujuu, kun ryhmän koko on 12-24 henkeä. Saunomisen ajaksi laiva ankkuroidaan sopivaan paikkaan, neljässä tunnissa ennättää nähdä ja kokea jo paljon. 

"Matkanteko on mukanaolijoille vaivatonta: sauna lämpiää, venettä ohjaa kokenut henkilökunta ja ruuat ja juomatkin saa tilattua valmiiksi laivalle omien toiveiden mukaan”, huomauttaa Sven. 
“Seuraava saunareissu on jo suunnitteilla!” hän hihkaisee poistuessaan Seitsemän sillan reitille uusiin seikkailuihin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla