Sven haaveilee kesästä


Lumikinosten keskellä sitä on vaikea muistaa, mutta kesään on vain pari kuukautta!” Sven ei aiemmin ole puutarhanhoitoa harrastanut, mutta luminen ja pitkä talvi on saanut miehen uusiin aatoksiin. Viherpeukaloiden suunnittelukausi on käynnistynyt ja Sven on vahvasti mukana. 

Puutarhaharrastajan paratiisi

Pietarsaaren seudulla tukea kesähaaveille saa useasta osoitteesta. Kivikangas toimittaa pienet ja suuret kasvihuoneet, kastelulaitteet, valot ja lämmittimet. Sundsilta saa viherhuoneeseen sisällöt: kukat, puut ja pensaat. Myös Blomqvistin Taimistolla on suuri valikoima kasveja pihaan ja puutarhaan. 

Kivikangas ja Sundin Puutarhakeskus sijaitsevat Pietarsaaressa, Blomqvistin Taimisto Pedersöressä, mutta kaikilla on myös verkkokauppa. 

Kauneimmat puistot, pihat ja puutarhat

“Tänne kannattaa puutarhaihmisten tulla kauempaakin ja viimeistään silloin kun luonto alkaa vihertää”, Sven intoilee. Seudun puutarhat ja puistot ovat keskikesällä loistossaan, mutta jo toukokuussa näkyvät värikkäät ja tuoksuvat kesän ensi merkit Koulupuistossa ja Aspegrenin puutarhassa. 
“Turistilta hyväksytään sekin, että ohimennessä vähän kurkkii Skatan ihaniin pihoihin matkalla Skorpan-kahvilan pihaterassille”, vakuuttaa paikallisoppaamme Sven. "Katseltavaa kävelyretkelle riittää muissakin kaupunginosissa kuten Kirkkorannassa tai Skutnäsissä."

Maaliskuinen auringonpaiste on lumonnut Svenin. “Pistä silmät kiinni, hengitä syvään ja kuuntele”, Sven neuvoo. “Eikö tunnukin ihan siltä kuin pensaat kahisisivat tuulessa ja linnut laulaisivat Koulupuiston puissa.” Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla