Iloisesti hammondilla
Sven of Larsmo, kotoisemmin Larsmo-Sven, odottaa iloisen kotiseutuinnostuksen vallassa kunnan 150-vuotisjuhlallisuuksia. Kun tapaamme Larsmon ehkä tunnetuimman ruokaravintolan Strandiksen aurinkoisella terassilla, Sven kertaa tärppejään kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävästä juhlaohjelmasta. Ohjelman otsikko COOL viittaa paitsi Svenin kaltaisiin viileisiin hipstereihin, myös tarjolla oleviin sisältöihin: celebration & organ open, juhlitaan ja pistetään uruilla komeasti.

“Aivan ensiksi haluan tutustua keskustan uusiin tiloihin - Equity-talossahan on avoimet ovet. Taidanpa käydä aluksi upouudessa kirjastossa katsomassa rakennuksen nimen takana olevasta laivasta kertovan näyttelyn ja juon sitten kahvit hiljattain avatussa gourmet-kahvila Mannassa. Siellä näkee ja voi näyttäytyä!”

Sven aikoo uskaltautua testaamaan myös kunnan tuliterän kuntosali Epicin, jonne kaikki ovat tervetulleita kuntoon tai ikään katsomatta. “Kyllä siellä on näkynyt niin nuoria kuin vähän varttuneempaakin väkeä, eiköhän meitä nuorekkaita aikuisiakin mahdu mukaan”.

Viikonlopun vetonaula musiikista monipuolisesti kiinnostuneelle Svenille on kuitenkin Luodon Urkutori-tapahtuma, missä on tarjolla niin perinteisempää menoa kuin vauhdikkaampaa taiturointia hammondilla. Sven toivoo kuulevansa sekä Luulajan tuomiokirkon urkuria Markus Warghia että Pierre Swärdiä. Vaikka Swärdin repertuaari on laadultaan svengaavampaa, “kyllä Warghin käsittelyssä Mozartkin rokkaa”, arvelee Sven.

“Kun vielä ehtisi näkemään visuaalisestikin kiinnostavan Ratatoskin ja mahtavaäänisen Charlotta Kerbsin luotsaaman Napkinsin, joka muuten saa keikalle urkurikseen itse Swärdin. Ehkä tanssijalkakin vipattaa”, Sven naurahtaa. “Tänne Strandikseen saatan tulla kumpanakin iltana, perjantaina fiilistelemään Wentus Blues Bandin ja lauantaina Ronya Mariah’n tahdissa.” Jos hyvin sattuu, Sven kapuaa itsekin Strandiksen lavalle lauantai-illan jameissa.

Nälkäkään ei juhlien aikana pääse yllättämään, koska Lettukarnevaalit ovat käynnissä läpi vuorokauden, mistä Sven erityisesti iloitsee.


Jos näet Svenin väentungoksessa, tartu rohkeasti hihasta ja ryhdy juttusille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellusreittejä metsässä ja merenrannalla

Ilveskivellä humisevat hongat ja havisevat historian lehdet

Huoleton kesäpäivä hiekkarannalla